Ta reda på mer om tandreglering med Invisalign, pris och fördelar

6 min

invisalign malmö tandreglering

Har du funderat på att korrigera dina tänder och uppnå ditt dröm-leende? I den här artikeln berättar vi mer om fördelar och pris för Invisalign – en genomskinlig skena som både är lätt att sätta in och ta ut.

Invisalign® är diskret och enkel att sätta in och ut

Tack vare att Invisalign är genomskinlig kan du bära dem på ett diskret sätt. Detta skiljer sig markant från traditionella skenor för tandreglering som brukar synas tydligt på håll. Dessutom är denna typ av skena enkel att ta ut under vissa stunder då du inte vill bära dem, till exempel när ska gå på fest eller har viktiga möten.

Se ditt resultat i 3D innan du börjar behandlingen

Vi använder en speciell skanner som gör att vi kan få en träffsäker 3D-bild av hur ditt nya leende faktiskt kommer se ut. Vi tar 6000 bilder per sekund för att skanningen ska bli så exakt som möjligt. Baserat på din unika 3D-skanning kan vi ta fram en behandlingsplan med Invisalign som passar ditt behov och det leende du vill uppnå.

invisalign pris

Hur går behandlingen till?

Under det första besöket undersöker vi ditt bett och lyssnar in hur du vill ha hjälp med dina tänder. När du kommer till oss igen för ett andra besök röntgar vi, tar foton och skannar dina tänder för vi ska veta hur dina Invisalign skenor ska designas. Vid ett tredje besök hos oss får du med dig ett set med skenor och din behandling kan börja! 

Vi rekommenderar att du bär skenorna minst 22 timmar per dygn och byter till en ny skena var 10:e dag. Ibland ber vi dig även komma till oss för återbesök några veckor från start för att kontrollera att behandlingen går enligt plan. Normalt brukar en behandling med Invisalign ta mellan 3-18 månader för att uppnå önskat resultat. 

Vad förväntas mitt pris bli för Invisalign och kan jag delbetala?

Du kanske undrar vad ditt pris för Invisalign kommer bli om du vill genomföra en tandreglering hos oss? I normala fall brukar priset uppgå till mellan 15000 och 40000 kr vilket inkluderar 3D-skanning, individanpassade aligners och återbesök. Din första konsultation är givetvis helt kostnadsfri för att vi ska förstå hur vi bäst kan hjälpa dig samt ge dig ett fastpris på behandlingen.

Vi kan även erbjuda dig möjligheten till delbetalning om det är så att du inte kan finansiera hela behandlingen direkt. De flesta av våra kunder anser att ett nytt leende är väl värt investeringen.

Hur vet jag att Invisalign passar just mig? 

Ingen behandling passar alla människor. Men om du upplever något av följande problem så kan Invisalign vara rätt behandling för just dig:  

  • Du har trånga tänder som sitter tight eller ligger omlott med varandra 
  • Du har en eller flera sneda tänder 
  • Du har glesa tänder med synliga gap emellan
  • Du upplever problem med ditt bett såsom exempelvis överbett, underbett, öppet bett eller korsbett 

Så för dig som bor i Landskrona eller Malmö kan Invisalign, efter rådgivning från våra tandläkare, vara en mycket effektiv behandling för att reglera dina tänders position.  Kontakta oss på Landskrona Dental Center eller boka en tid, så kan vi träffas och berätta mer om Invisalign och hur behandlingen skulle kunna anpassas för dig.

Du kan även testa att ta en bild på dina tänder via detta verktyg och se hur det förväntade slutresultatet kommer att se ut.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid