Så fungerar kompositfasader

Vi kan hjälpa dig med kompositfasader i Landskrona.

Så fungerar moderna kompositfasader

Kompositfasader används för att rätta till skador eller andra tandproblem, exempelvis om du är missnöjd med hur dina tänder ser ut visuellt. Tandläkaren utför behandlingen och informerar om eventuella biverkningar. Skalfasader kan bestå av två olika typer av material: keramik eller komposit, där kompositfasader är det billigare alternativet.

Kompositfasader kan enklast beskrivas som tandfärgade skal som fästs på framsidan av din tand. De är en vanlig behandling främst av estetiska skäl. För patienterna är kompositfasader en enkel och kostnadseffektiv lösning till ett vitt och fint leende. 

Varför bör jag överväga denna behandling?

Men varför ska man använda just denna typ av behandling? En anledning är att man vill ändra utseendet på sina tänder medan man ibland vill skydda en redan ömtålig emalj. Man kan behöva slipa tänderna lite grann innan en kompositfasad sätts fast på tänderna, men det går ofta väldigt snabbt.

Vi på Landskrona Dental Center kan rekommendera dig att välja kompositfasader som behandlingsalternativ om du vill ha en praktisk lösning. Kompositfasader kan dessutom göras mycket tunna och har därför minimal inverkan på dina egna tänder.

Undrar du hur resultatet med kompositfasader ser ut före och efter din behandling? Hör av dig till oss så förklarar vi mer i detalj vad du kan förvänta dig.

kompositfasader landskrona

Hur mycket kostar kompositfasader?

Vår klinik erbjuder dig denna typ av behandling från 1875 kr per tand. Tekniken som vi använder kallas för injection moulding, där en mall för varje tand designas hos erfarna tekniker. Teknikerna vet hur man ska få rätt färg och form på fasaderna för att du ska bli nöjd med resultatet. Därefter kan våra tandläkare snabbt och smärtfritt sätta fasaden på dina tänder. Bäst av allt är att en behandling med kompositfasader enbart kräver att du kommer in till oss två gånger.

Boka en tid hos oss för att ta reda på mer

Du är varmt välkommen att boka en tid hos oss om du vill ta reda på mer om kompositfasader som behandlingsmetod. Du kan också ringa oss på 0418-213 13 för mer information.

Vill du boka denna behandling?

Lämna dina uppgifter så ringer vi dig!

Genom att klicka på knappen nedan godkänner jag Landskrona Dental Centers integritetspolicy.