Söker du en tandläkare nära Helsingborg?

7 min

Vill du hitta en tandläkare i Helsingborg eller i närheten av staden som är kunnig? Då ska du vända dig till oss på Landskrona Dental Center.

Tandläkare i Helsingborg

Vill du hitta en tandläkare i Helsingborg eller i närheten av staden som är kunnig? Då ska du vända dig till oss på Landskrona Dental Center, vi är bara en dryg halvtimme bort från staden. Våra tandläkare och tandhygienister är experter på akuta och vanliga problem med tänderna och kan hjälpa dig snabbt och smidigt.

Kanske upplever du problem med akut tandvärk? Eller kanske vill du bara genomgå en undersökning för att se att din tandhälsa är god? Då är du välkommen att boka en tid hos oss redan idag.

Men vilka typer av behandlingar erbjuder vi på Landskrona Dental Center? Nedan listar vi några exempel:

Undersökningar av tandläkare i Helsingborg och Landskrona

Att utföra regelbundna undersökningar av tänderna är väldigt viktigt, just eftersom man har samma tänder hela livet. Klassiska tandläkarundersökningar syftar till att upptäcka och förebygga tandsjukdomar.

Tandläkaren undersöker hela munhålan, inklusive tänderna, mjukvävnaden, käklederna, bettet och tandköttsfickorna, och kan vid behov ta röntgenbilder. Undersökningen visar om det finns några problem och om du behöver fortsätta att träffa din tandläkare nära Helsingborg eller din tandhygienist i Landskrona. I så fall får du också en kostnadsberäkning och en behandlingsplan. Om du upplever tandvårdsrädsla inför din tandläkarundersökning så får du gärna prata med oss, vi finns här för att hjälpa dig.

tandläkare i helsingborg

Kronor – vad innebär det?

Du kan skratta dig lycklig om du kan leva hela ditt liv utan att behöva använda kronor för att reparera skadade tänder. Men vad är egentligen tandkronor? Om en tand är så pass allvarligt skadad att en vanlig fyllning inte är möjlig eller gångbar, kan en krona tillverkas i stället.

All den tandvävnad som räknas som “sjuk” avlägsnas och tanden förbereds för att bevara så mycket som möjligt av den friska strukturen. Kronan beställs av en tandtekniker och ser ut och fungerar som en vanlig tand.

Förebyggande behandlingar av tandhygienister

Tandhygienister arbetar för att förebygga tandsjukdomar och problem som rör munhygien genom att regelbundet och noggrant undersöka och rengöra tänder och tandkött. Vi ger alla patienter en individuell riskbedömning och en vårdplan.

Dessa vårdplaner kan komma att se olika ut, men bli inte förvånad om du behöver ta fluoridtillskott vid regelbundna kontroller och att gå på besök hos tandhygienisten oftare än du brukar. Vi brukar även dela med oss av rekommendationer om hur du kan gynnas av användningen av olika munvårdsprodukter som finns på marknaden.

Effektiv behandling av rotfyllning

En rotfyllning är ett mycket vanligt ingrepp bland patienter som kommer till våra tandläkare nära Helsingborg. Om skadan på tanden sträcker sig till massan, där nerverna och blodkärlen finns, krävs rotfyllning. Rotkanalen gör sedan rent, spolas med en antibakteriell lösning och fylls därefter. Behandlingen avslutas vanligtvis på ett eller två besök. Tanden kan sedan återställas med en fyllning eller krona.

Bettfysiologi

Du kanske undrar vad ortodonti är för något? Många människor föds med olika typer av bettfel eller utvecklar sådana med tidens gång.

Många av de patienter som kommer till oss på Landskrona Dental Center upplever återkommande spänningshuvudvärk.

De kan ibland även uppleva stelhet i käk- och nackmusklerna som i många fall vållats av deras bett. Upplever du sådana här problem? Då kan du vid behov få hjälp av individuellt utformade bettskenor som avlastar bett- och käkmusklerna.

Fördelen med dessa skenor är att de också kan skydda tänderna på olika sätt. Om käk- eller nackmusklerna är ansträngda kan man också få en remiss till en sjukgymnast.

De kan hjälpa dig att träna käk- och nackmuskulatur ordentligt. Din tandläkare i Helsingborg eller Landskrona kan berätta mer om vad du bör tänka på innan du skaffar en bettskena.

Ortodonti (tandreglering) med Invisalign

Känner du ett behov av att korrigera dina tänder? I vår klinik kan du även få hjälp med tandreglering med Invisalign. Detta är en slags osynlig tandställning som gradvis flyttar dina tänder till den position du vill ha. De är konstruerade för att vara bekväma och enkla att använda.

Få hjälp med fyllningar

Har du små eller ganska måttliga defekter i dina tänder?

Då har du tur, för då kan du vända dig till oss för att få dem återställda med hjälp av fyllningar av material såsom porslin, plast eller guld. Men vilka fördelar innebär dessa fyllningar på sikt för mig som patient?

Fördelen med en sådan fyllning är att den tar bort all sjuk tandvävnad, samtidigt som den fyller tanden och återställer den till en frisk och fungerande tand.

Välkommen till vår klinik

Vi är en grupp tandläkare nära Helsingborg med lång erfarenhet inom tandvård. Ska du kanske avboka din tandläkare i Skåne för att hitta en ny som är bättre? Oavsett om du har akuta eller rutinmässiga besvär i dina tänder så är du välkommen att boka en tid hos vår tandläkarklinik i Landskrona.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid