Så fungerar vår tandförsäkring

5 min

Att teckna en tandförsäkring kan vara ett viktigt val för dig

tandförsäkring

En tandförsäkring kan vara en av de viktigaste försäkringarna du har i livet. Man har trots allt bara ett par tänder och det gäller att vara beredd på det oförutsedda. I denna artikel berättar vi mer om hur vi på Landskrona Dental Center erbjuder tandvårdsförsäkring till dig som patient och vad du ska tänka på.

Samarbete med Hela försäkring

Vi på Landskrona Dental Center har valt att samarbeta med Hela försäkring för att ge dig bästa möjliga tandvårdsförsäkring. Som patient behöver du bara betala från 149 kr per månad för att få den försäkring du behöver. 

Detta upplägg ger dig tillgång till vissa tjänster utan extra kostnad. Exempelvis ingår tandundersökning, akut tandvård samt hjälp och råd från en tandhygienist. Du kan också få gratis hjälp med vissa typer av behandlingar av rotkanal och eventuell behandling med bettskena mot problem med käkarna. Notera även att en del varianter av behandlingar med kronor och proteser även ingår i försäkringen. Kort och gott, försäkringen täcker alltså många vanliga behandlingar inom tandvård.

Finns det någon bindningstid på denna tandförsäkring?

Fördelen med vår försäkring är att du inte behöver binda upp dig över en längre tid. Faktum är att du kan säga upp försäkringen när du själv vill och önskar. På så sätt får du en flexibel lösning för din tandförsäkring som du kan känna dig trygg med. Många av våra patienter är mycket nöjda med detta upplägg och känner sig tryggare med sin tandvård när de väl behöver tillgång till den. Vi berättar gärna mer om denna försäkring nästa gång du kommer in till oss på vår klinik i Landskrona.

Varför bör jag skaffa en försäkring för tandvård?

Om du exempelvis inte har så stora behov av tandvård just nu, men samtidigt vill kunna besöka våra tandläkare på regelbundna och viktiga kontroller, är denna försäkring ett smart val. En ytterligare fördel är att tandvårdsförsäkringen kompletterar det statliga tandvårdsstödet genom att ge ersättning för dina oväntade tandvårdskostnader. Dessutom kan du få ersättning för akut tandvård som du genomgått under till exempel semestern eller när du varit utomlands. Något som annars kan bli ganska kostsamt.

Behovet av tandvård kan öka med såväl ålder som livsstil, så konsultera med oss om vi tycker att du en försäkring skulle vara ett prisvärt alternativ för just dig.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid