Vilken rabatt och kostnad gäller mig som pensionär hos er tandläkare?  

4 min

Vi erbjuder rabatt till dig som hunnit fylla 65

tandläkare kostnad pensionär skåne

Är du pensionär och undrar vilken kostnad ditt besök hos tandläkare kommer innebära? Då har vi goda nyheter till dig. Vi på Landskrona Dental Center erbjuder nämligen en särskild rabatt på vissa typer av behandlingar när du söker tandvård hos oss. I denna artikel berättar vi mer.

Vad innebär det att besöka tandläkaren som äldre?

Som pensionär har du förhoppningsvis levt ett bra liv och passat på att njuta av livets goda, exempelvis mat och dryck. Med tiden så blir vi människor helt enkelt mer benägna att drabbas av tandsjukdomar. Bland annat kan också vissa typer av mediciner reducera salivproduktionen vilket i förlängningen ökar risken för hål i tänderna. På ålderns höst fungerar dessutom inte salivkörtlarna lika effektivt som de gjorde under ungdomen, vilket i synnerhet påverkar tandhälsan. Vad som också är vanligt förekommande för äldre är att kroppen behöver mer tid att läka olika typer av skador, och munhälsan är inget undantag. Därför blir det extra viktigt att du som pensionär regelbundet besöker din lokala tandläkare. 

Glöm inte heller att sjukdomar såsom diabetes också kan påverka munhälsan negativt. Men hur är det med tandborstningen? Ju äldre man blir desto mindre effektiv blir även motoriken. En mindre finkänslig motorik kan göra att det blir aningen svårare att borsta tänderna ordentligt jämfört med när man var yngre.

Får jag rabatt på tandvård som pensionär?

Hos oss kan du som pensionär få 20% rabatt på ett antal olika behandlingar. Exempel på behandlingar som ingår i detta är allmän tandvård såsom rotfyllningar och årliga undersökningar. För att ta del av rabatten behöver du bara ha fyllt 65 år. Vi på Landskrona Dental Center tycker att det ska vara en självklarhet att patienter med lite större behov av tandvård, såsom pensionärer, har möjligheten att erbjudas billigare tandvård hos oss.  

Hur ofta bör jag besöka tandläkaren som senior?

Som senior är det därför extra viktigt att du besöker oss åtminstone 2 gånger varje år i syfte att förebygga problem med munhälsan. I vissa fall, beroende på hur du mår, kan det vara aktuellt att komma in till oss en gång per kvartal för en undersökning. Det är särskilt viktigt att komma in till oss om du ligger i riskzonen för tandlossning (parodontit). Detta eftersom dessa typer av besvär inte bara påverkar munhälsan utan även hjärta och kärl. 

Vill du boka en tid hos oss eller har frågor och funderingar om din tandhälsa? Då är du varmt välkommen att boka en tid hos oss på Landskrona Dental Center redan idag.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid