Tandläkare för asylsökande och patienter från krigets Ukraina

6 min

Samarbete med Region Skåne för akut tandvård

Tandläkare asylsökande Skåne

Vi på Landskrona Dental Center har nyligen lanserat ett samarbete med Region Skåne där vi har möjligheten att erbjuda akut tandvård till de asylsökande patienter som söker sig till oss.

Vi tar emot patienter från Ukraina

Kriget i Ukraina har resulterat i att många personer har behövt fly till närliggande länder. De som sökt asyl i Skåne är såklart glada över att kunna få akut hjälp med tandvård då kriget ofta medfört att de fått en mycket dålig tandhälsa. Den senaste tiden har många patienter från just Ukraina sökt sig till vår klinik för att få akut hjälp med tandvård. Vi har även haft patienter som kört bil i flera timmar för att få komma till just vår klinik.

Många av de asylsökande som våra tandläkare tar emot uppskattar inte bara vårt vänliga bemötande utan framförallt också lättnaden att äntligen få slippa svår tandvärk som de haft under längre tid. De visar stor tacksamhet för vården vi ger.

Är du asylsökande och i akut behov av tandvård?

Tack vare vårt avtal med Region Skåne så kan vi ta emot alla patienter som har både grönt eller blått kort. Dessa kort kan utfärdas av läkare som t.ex. tagit emot svårt sjuka patienter. Detta samarbete gör att de asylsökande patienter som kommer till oss, som ofta behöver vård snabbt, betalar samma taxa hos tandläkaren som hos en vanlig läkare.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid