Letar du efter tandläkare nära Lund? Besök oss i Landskrona

4 min

Är du på jakt efter en tandläkare i Lund eller i närheten av staden? Då behöver du inte leta särskilt länge.

tandläkare nära lund

Är du på jakt efter en tandläkare i Lund eller i närheten av staden? Då behöver du inte leta särskilt länge. Kom vägarna förbi oss på Landskrona Dental Center. Vi ligger drygt en halvtimme bort, i den vackra anrika staden Landskrona. Samtliga av våra tandläkare och tandhygienister är experter på akuta och vanliga tandproblem. Vi finns här för dig oavsett hur stora eller små problem du har med gaddarna.

Du kanske lider av plötslig akut tandvärk som bara måste avhjälpas? Eller kanske vill du göra en rutinmässig kontroll för att se till att dina tänder faktiskt mår bra. Boka då en tid hos oss.

Få hjälp av en av våra tandläkare nära Lund i Landskrona

Regelbundna tandkontroller är mycket viktiga eftersom tänderna förblir oförändrade under hela livet. Klassiska tandläkarundersökningar syftar till att upptäcka och förebygga tandsjukdomar.

Hela munhålan undersöks, vilket inkluderar tänder, mjukvävnader, käkleder, bett och tandköttsfickor. Ibland kan det även vara så att vi behöver ta röntgenbilder. Undersökningen kommer att avgöra om det finns ett problem och om du behöver fortsätta att träffa en tandläkare nära Lund eller en hygienist i Landskrona.

Om så är fallet kommer en kostnadsberäkning och en behandlingsplan att tillhandahållas. Vi har även ett samarbete med Region Skåne där vi som tandläkare kan erbjuda asylsökande billigare tandvård.

Kronor – vilken betydelse har dem egentligen?

Kronor används för att reparera en eller flera skadade tänder. Men vad är egentligen tandkronor och varför behöver du ha dem? Om en tand är så allvarligt skadad att en vanlig fyllning inte är möjlig eller praktisk, kan en krona tillverkas i stället.

Tanden förbereds på ett sätt som innebär att all ”sjuk” tandvävnad avlägsnas och att så mycket som möjligt av den friska strukturen bevaras. Kronan beställs av tandteknikern och ser ut och fungerar som en vanlig tand.

Effektiv rotfyllning

Rotfyllning är ett mycket vanligt ingrepp bland patienter som besöker en tandläkare nära Lund. Rotfyllning är nödvändig om skadan på tanden sträcker sig till massan, där nerverna och blodkärlen finns. Rotkanalen rengörs sedan, spolas med en antibakteriell lösning och fylls. Behandlingen avslutas vanligtvis på ett eller två besök. Tanden kan sedan återställas med en fyllning eller krona.

Förebyggande vård av en tandhygienist

Tandhygienister arbetar med flera områden, men främst för att förebygga tandsjukdomar och munhygienproblem. Detta genom att regelbundet och grundligt undersöka och rengöra tänder respektive tandkött. Du som kommer till oss får en individuell riskbedömning och en plan för hur du rekommenderas att sköta din munhälsa.

Alla dessa vårdplaner är egentligen väldigt olika, så det finns ingen generell lösning som passar alla människor. Du kan också läsa mer om vanliga munvårdsprodukter som vi rekommenderar, såsom t.ex. tandtråd och munskölj.

Jag har problem med mitt bett, vad ska jag göra? Testa bettskenor!

Det medicinska namnet för behandling av käk- och bettproblematik är bettfysiologi. Många människor föds med olika typer av felställningar eller utvecklar dem med tiden.

Det är inte heller ovanligt att man kommer till oss för att man har en otroligt jobbig och ihållande spänningshuvudvärk. Det beror ofta på problem med käken.

Att ha en konstant stelhet i käk- och nackmusklerna är inte heller ovanligt. Denna stelhet orsakas av ditt bett. Ett vanligt knep att lösa dessa tråkigheter är att börja använda bettskenor som är anpassade för just din käke. På så vis kan du reducera belastningen på både bett- och käkmusklerna. Fördelen med de skenor som vi har i vår klinik är att de kan skydda dina tänder på olika sätt.

Men visste du att du även kan träna upp dina käk- och nackmuskler så de bli starkare och mer rörliga? Vi berättar gärna mer om vad du ska tänka på innan du börja använda en bettskena på daglig basis.

Tandläkare Lund

Smart och osynlig tandreglering med Invisalign

Känner du ett behov av att räta ut dina tänder? Att ha krokiga eller sneda tänder är inget att skämmas för. Tvärtom, det kan vara en del av vem du är. Men ibland bör man rätta till dem, till exempel om det medför olika problem i vardagen. Eller om du helt enkelt vi fått ett helt nytt leende. Vi kan hjälpa dig att utföra en tandreglering med Invisalign, en unik produkt på marknaden. Invisalign är en typ av osynlig tandställning som gradvis flyttar dina tänder tills du har fått den tandrad du alltid drömt om. Men är den verkligen skön att använda? Ja då! Invisalign är både bekväm och mycket lätt att använda, oavsett ålder, varje dag. 

Få hjälp med fyllningar

Små eller ganska måttliga tandfel brukar de flesta drabbas av någon gång. Ibland får man ju otäcka hål i tänderna, och då måste de fyllas.

Vi kan återställa dina fyllningar med material såsom porslin, plast eller guld. Men vilka är de långsiktiga fördelarna med dessa fyllningar för mig som patient?

Fördelen med de fyllningar vi erbjuder är att de tar bort all sjuk tandvävnad och samtidigt fyller tanden och återställer den till ett lika friskt som funktionellt tillstånd. Det brukar faktiskt kännas riktigt bra när du kommer hem efter att ha fått nya fyllningar hos tandläkaren!

Besök vår klinik i Landskrona

Så söker du efter de bästa tandläkarna i centrum Lund eller i närheten, kom till oss på Landskrona Dental Center. Vi utför även tandblekning och klarar av de flesta typer av tandproblem och har haft nöjda kunder genom åren. Välkommen att boka en tid hos oss här.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid