Har du tandvårdsrädsla i Malmö och söker en tandläkare som kan hjälpa dig?

5 min

Du behöver inte oroa dig. Vi på Landskrona Dental Center kan hjälpa dig se din tandvårdsrädsla från ett annat perspektiv.

tandvårdsrädsla i malmö

Upplever du tandvårdsrädsla? Det här ska du tänka på

Är du en av dem som känner stark oro när det är dags att gå till tandläkaren? Eller kanske skjuter du upp tandläkarbesöket för att du är en av dem som lider av tandvårdsrädsla i Malmö region eller i Landskrona? Du är långt ifrån ensam om detta problem och vi på Landskrona Dental Center finns här för att lugna dig.

Rädsla är en naturlig känsla som alla känner i livet. Därför ska du inte låta rädslan ta över! Att gå till tandläkaren är viktigt för att motverka problem med munhygien, särskilt vad gäller akut tandvård. Det största och viktigaste steget för att motverka tandvårdsrädsla och hälsoproblem är att helt enkelt bara boka en tid med en riktigt bra och erfaren tandläkare. Vi finns här för att försäkra dig om att ditt besök kommer gå smidigt till och att du får den hjälp som du behöver.

Upplever du tandvårdsrädsla i Malmö eller Landskrona? Vi hjälper dig!

Nästan hälften av alla som går till tandläkaren känner av obehag av något slag. Men graden av oro som du känner innan du besöker tandläkaren kan variera kraftigt:

  • Omkring 40 % av alla som besöker tandläkaren upplever känslor av obehag. Detta är normalt och inget att vara orolig för.
  • Cirka 20 % av de som skall besöka tandläkaren upplever ångest inför besöket. Vi är erfarna tandläkare som är vana att hjälpa dig som känner detta.
  • Runt 4-5 % av tandläkarbesökarna upplever en fobi för tandläkaren, vilken innebär att det blir mycket svårt och jobbigt att besöka tandvårdscentralen. Fobier kan såklart avhjälpas och första steget är att prata om dem med andra.

Tandvårdsrädsla Malmö

Prata med oss

Du är alltså inte ensam om att eventuellt känna viss grad av tandvårdsrädsla. Vi vill försäkra dig om att de som jobbar hos oss har lång erfarenhet inom tandvård och vet hur de ska behandla dig som känner oro inför besöket. Det är bra att prata med oss om du känner oro eller ångest, så vet vi hur vi ska bemöta detta på bästa sätt. 

Boka en tid hos oss så ger vi dig en trygg och säker genomgång av ditt tandläkarbesök innan du kommer hit! Vi erbjuder många olika typer av tandvård, exempelvis om du är i behov av tandreglering eller tandblekning i Landskrona.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid