Bedövning hos tandläkare – Så fungerar det

6 min

Lokalbedövning och bedövningssalva

bedövning tandläkare landskrona

När bedövning används av tandläkare inom tandvården innebär det att man bedövar områden nära nerverna. Detta ger minskad känsla i de områden i munnen där behandlingen ska genomföras. Sådan här typ av bedövning kallas ofta för lokalbedövning.

Bedövningen blockerar temporärt spridningen av vissa nervimpulser, vilket möjliggör en smärtfri tandbehandling. Vill du veta mer om effektiv smärtkontroll är du välkommen att fråga våra tandläkare på kliniken.

Bedövningssalva för effektiv bedövning

På Landskrona Dental Center använder vi oss av bedövningssalva och mycket tunna nålar. Detta minimerar obehaget vid själva sticket. Värt att veta är att det även finns särskilda tekniker som gör att det knappt gör ont alls vid bedövningen. Man kan exempelvis applicera tryck innan man sticker men också lägga på bedövningsmedel med stor försiktighet – så den fördelas jämnt i alla vävnader. I vår klinik i Landskrona använder vi bland annat Citanest, Xylocaine och Septocaine för att ge dig en smärtfri tandläkarbehandling.

Rätt bedövning hos din tandläkare är viktigt

Vi vet att den bedövning som tandläkare ger dig är av stor vikt strax före de flesta behandlingarna inom tandvård, exempelvis vid akut tandvård såsom t.ex. kirurgi. Det är viktigt att du som patient ska känna dig bekväm så att våra tandläkare kan ge dig bästa möjliga behandling. Eftersom tandvårdsrädsla ofta beror på tidigare smärtsamma upplevelser, kan effektiv smärtbehandling med lokalbedövning vara nyckeln till att minska eventuell oro.

Valet av lokalbedövning, samt hur man applicerar detta på rätt sätt, kan påverka effektiviteten av själva bedövningen. Du kan känna dig trygg med att våra tandläkare har djup kunskap om lokal anestesi, och att de tekniker de använder är beprövade.

Boka tid hos oss idag

Känner du att det är dags att gå till tandläkaren? Eller planerar du att avboka din tandläkare i Skåne för att hitta en ny? Då är du välkommen att boka en tid hos oss på Landskrona Dental Center via denna sida.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid