När bör jag leta efter akut tandvård i Skåne?

5 min

Söker du akut tandvård i Skåne?

akut tandvård i Skåne

Behöver du akut tandvård i Skåne men vet inte hur pass akut ditt problem är? Generellt sätt så omfattar akut tandvård de typer av behandlingar och åtgärder som behöver sättas in direkt, exempelvis på grund av plötsliga problem med dina tänder och din munhälsa. I denna artikel ger vi några exempel på tillstånd som oftast betraktas som akuta och därmed kräver omedelbar tandvård.

Svår tandvärk

Upplever du jobbig och svår tandvärk som inte går över eller lindras med värktabletter? Tandvärk kan vara ett tydligt tecken på en infektion eller andra typer av tandproblem. Vi rekommenderar att du bokar en akuttid hos oss om du haft tandvärk under en längre period. 

Tandskada på grund av olycka

Har någon av dina tänder brutits, lossnat helt eller knäckts på grund av en olyckshändelse? Oväntade olyckor på en tand, så kallad tandtrauma, händer för många människor någon gång i livet. I dessa fall är det viktigt att söka akut tandvård för att reducera smärtan, stoppa blödning och försöka rädda tanden så fort som möjligt om detta krävs.

Infektioner i tänderna

Om du har drabbats av en infektion i tandköttet eller i rotkanaler, eller misstänker att du fått tandköttsinflammation, då behöver du snabb vård. Hos oss kan du enkelt boka akut tandvård i Skåne eller Landskrona. Infektioner i tandköttet kan upplevas som mycket smärtsamt och kräver både snabb och effektiv behandling för att undvika att infektionen sprider sig.

Svullnader i tandköttet

Plötslig och omfattande svullnad i ansiktet, tandköttet eller kinden kan vara symptom på en allvarlig infektion och kräver såväl professionell som snabb tandläkarvård. Upplever du kraftiga blödningar i tandköttet kräver detta också akut tandvård.

Våra tandläkare erbjuder såväl asylsökande som medborgare möjligheten till professionell tandvård, och välkomnar alla till vår klinik. Boka tid hos oss idag för att ta reda på mer!

 

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid