Så satsar vi på att ge våra leg.tandläkare fördjupade kunskaper

4 min

Tandläkare utbildning

Vi på Landskrona Dental Center ger alla våra leg.tandläkare inklusive hela teamet möjlighet att fördjupa och utveckla sina kunskaper kontinuerligt. I den här artikeln berättar vi mer om varför vi valt att satsa på kurser internt.

Hur vi satsar på kurser på kliniken

Som du säkert känner till så genomgår alla grundläggande tandläkare-utbildning på universitet eller högskolor i Sverige. Men vi tycker att det är minst lika viktigt att utvecklingen av kunskap inte stannar där, utan att personalen faktiskt kan utbilda sig löpande medan de arbetar hos oss. Av denna anledning så har vi valt att satsa mycket på kontinuerliga kurser av vår personal.

Vi alla som jobbar på kliniken vill framförallt hålla oss uppdaterade, eftersom branschen för tandvård befinner sig i konstant utveckling, och det gäller ju att hänga med. Som ett resultat av den här satsningen kan vi på Landskrona Dental Center ge dig som patient bästa möjliga behandling, och det är vi såklart stolta över. 

Vilka kurser har vår personal fått genomgå?

Under sommaren 2023 har vi genomgått fortbildningskurser i viktiga områden såsom exempelvis sömnapné, rotspetsoperationer och operationer av visdomständer. Vi har även erbjudit framgångsrika kurser och utbildning till våra leg.tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor inom administration men också protetik av exempelvis svåra bett. 

Vår erfarna klinikchef, Dr Olga Wetterlöv, håller även på egen hand kurser i bland annat implantologi för leg.tandläkare som jobbar på andra kliniker.

Nästkommande utbildningstillfälle, som vi har avsatt för hela vårt team av tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister, kommer förhoppningsvis ske nu i november. Dessa kurser kommer specifikt att handla om intraoral skanning och tandreglering, två mycket viktiga områden inom tandvård.

Har du frågor kring vilka kurser vi genomför och vilka specialistområden vi behärskar, är du välkommen att höra av dig till oss!

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid