Vad kännetecknar ett bra implantat för en tand som gått förlorad?

6 min

implantat tand skåne

Har du förlorat en tand och är intresserad av att sätta in ett implantat? I denna artikel berättar vi vad som kännetecknar ett bra implantat för din tand eller dina tänder.

Korrekt utformning och placering

Implantatets utformning och placering måste ta hänsyn till patientens anatomi, inklusive bentäthet, benkvalitet och de estetiska och funktionella kraven på den slutliga restaureringen. Exakt placering av implantatet är viktigt för att säkerställa att det sitter rätt under lång tid framöver.

Implantatets material och kvalitet

Det material som används i implantat för en tand ska vara av hög kvalitet. De ska också vara hållbara och motståndskraftiga mot olika typer av slitage och korrosion. Material som vi använder för tandimplantat är titan men det finns även helkeramiska implantat för de patienter som inte vill ha metal i munnen.

Forskning och kliniska studier

Ett bra tandimplantat ska ha bevisats fungera i praktiken. Detta genom exempelvis evidensbaserad forskning och kliniska studier som stöder implantatets effektivitet och långsiktiga resultat. Vi på Landskrona Dental Center väljer enbart implantat från seriösa tillverkare som vet hur man producerar pålitliga och kliniskt beprövade implantat.

Erfarna tandläkare

Hur pass skicklig implantat-tandläkaren eller kirurgen är som sätter in implantatet spelar en avgörande roll för tandimplantatets framgång. Vi har välutbildade tandläkare som kan säkerställa rätt diagnos, behandlingsplan och kirurgisk teknik, så att du blir nöjd med ditt implantat.

Varför ska du välja oss för ditt tand-implantat?

Vår klinik i Landskrona är en av få kliniker i landet som faktiskt kan erbjuda fasta tänder i princip direkt efter att implantat-operationen har ägt rum. Just eftersom vi är mycket erfarna, använder ny teknik och effektiva specialanpassade implantat slipper du vänta flera månader mellan själva operation och tandfixeringen. Noggrann undersökning före implantatoperation är viktig för att planera och välja rätt implantat i varje särskilt fall.

All behandling genomförs under lokal tandläkarbedövning. Du kan nästan alltid gå tillbaka till jobbet redan samma dag som implantatet sattes in.

Klinikens VD, Olga Wetterlöv Charyeva, är doktorerad inom implantologi och har forskat, föreläst och skrivit vetenskapliga artiklar i internationella tidningar om just implantologi. Vi kan därför behandla alla implantat fall – från enkla till svåra – med god långsiktigt resultat och patienter ska känna sig trygga hos oss.  Olga är också medredaktör i en rad vetenskapliga tidningar som publicerar internationel forskning om implantat.

Du är varmt välkommen att boka en tid hos oss för konsultation om du behöver ersätta en förlorad tand.

Dags att gå till tandläkaren? Boka en tid!

Boka en tid